Brf Djurgårdsvyn

Brf Djurgårdsvyn – unikt projekt med tuffa krav

Brf Djurgårdsvyn i Norra Djurgårdsstaden står nu klart för inflyttning. Fastigheten som består av 49 lägenheter ligger med en magnifik utsikt över Husarviken. Riksbyggen är byggherre och JM Entreprenad har anlitats som byggbolag. Thomas Sandell, en av Sveriges mest framstående arkitekter, har ritat fastigheten. Hela projektet andas kvalitet i alla detaljer. Materialval och utförande håller högsta klass. Glasmosaik i fasaden, stora terrasser, ljusa luftiga lägenheter med generös takhöjd, vissa upp till 7,5 meter. En lång rad specialdesignade inredningsdetaljer ger fastigheten en exklusiv och helt unik karaktär. Hållbarhet har hela tiden varit i fokus. Fastigheten är miljöcertifierad enl. Miljöbyggnad Guld.

Intressant och utmanande

”Djurgårdsvyn har varit ett väldigt intressant men också krävande projekt. Det är många olika lägenhetstyper, mycket snedtak, höga takhöjder och inte minst höga kvalitetskrav. Timblads har gjort ett utmärkt jobb. De har de resurser och det engagemang som krävs i de här sammanhangen”, berättar Roland Spehar, projektchef på JM Entreprenad.

På hög höjd

Philip Veigurs, som själv varit målare i projektet numera arbetsledare på Timblads, berättar att det har varit en hel del utmaningar på vägen. Den extrema takhöjden var i sig en utmaning, vi fick bygga mycket ställningar för att klara höjderna på över sju meter.

”Det har varit enorma krav på finishen”, berättar Per Norrman, som är projektledare på Timblads. ”Vi har haft fyra målare i produktion med start i april 2020 fram till mitten på juli. Därefter tre målare för kompletteringar fram till februari 2021”.

”Jag vill framföra ett stort tack till alla de målare som bidragit med sitt yrkeskunnande och sin professionella inställning. Det har varit tuffa utmaningar med tanke på takhöjder och extrema kvalitetskrav in i minsta detalj. Helt klart ett av de tuffaste uppdrag som vi haft. Samarbetet med Riksbyggen och JM Entreprenad har fungerat väldigt smidigt. Alla har varit väldigt tillmötesgående, proffsigt hela vägen”, avslutar Per.