Frans Schartaus handelsinstitut – kunskap på hög nivå!

Frans Schartaus handelsinstitut – kunskap på hög nivå!

Den anrika fastigheten på Stigbergsgatan på söder i Stockholm invigdes 1915 och har idag ett stort kulturhistoriskt värde. Exteriört Blåklassad, alltså högsta klassen i Stadsmuseets klassificeringssystem. Den karakteristiska byggnaden är uppförd enligt den nationalromantiska stil som gällde på den tiden. Idag en välkänd siluett på söders höjder.

Fastigheten har nu genomgått en omfattande renovering. Det är SISAB som äger fastigheten och Skanska som stått för byggentreprenaden. Carl Carlstedt har varit platschef på Skanska och har ansvarat för projektet.

 

 

Högsta betyg

”Det har varit ett omfattande och krävande projekt, berättar Carl. Eftersom fastigheten är K-märkt både interiört och exteriört gäller det att gå varsamt fram. Det krävs specilistkunskaper för den här typen av arbete. Timblads har haft otroligt mycket bra idéer, varit väldigt hjälpsamma och besitter en hög kunskap och kompetens. Samarbetet har fungerat förträffligt och kontakterna med Daniel som varit målarbas på plats dagligen har varit klockrena. Och slutresultatet är verkligen strålande. Besiktningsmannen hade aldrig sett en högre kvalitet tidigare och även antikvarien var väldigt nöjd med arbetet”, avslutar Carl.

 

    

 

 

 

 

 

 

 

Med rätta känslan

”Vi har haft 10 till 15 man på plats under nästan ett års tid, berättar Bengt Kindlund, arbetschef på Timblads. Det har varit ett väldigt spännande uppdrag med en hel del utmaningar. Inledningsvis gjordes en hel del provmålningar för att vi skulle hitta rätt. Det gällde att få fram de rätta nyanserna och den rätta känslan i målningsarbetet. Vi har målat snickerier, väggar och tak i klassrum, trapphus och korridorer. Det har varit ett perfekt upplägg och samarbetet med Skanska har fungerat utmärkt”, avslutar Bengt.