Brf Roslagen 1, Birger Jarlsgatan 48, Stockholm

Ett skönhetslyft!

”Efter punktinsatser under många år var det dags för ett helhetsgrepp för att få ordning på vårt trapphus, en gång för alla, berättar Peter Stinner som är ordförande i föreningen. Målsättningen var att få till ett ljusare och välkomnande helhetsintryck och hitta tillbaka till ett mer tidstypiskt färg- och formspråk. Något som till stor del tappats bort under de snart 100 år som gått sedan huset byggdes. Det var tidigare mycket av svarta dörrar och lister och allmänt mörkt och dystert”.

 

”Det blev fantastiskt fint”

”Vi tog in tre offerter och efter ett möte med Kjell Holmlin på Timblads avgjordes valet. Styrelsen gjorde efterforskningar om huset och jag designade utifrån det ett koncept med bl.a. känsla, färg, mönster och former som mottogs positivt av alla parter. Efter det kom vi tillsammans med Timblads fram till lösningar som vi tyckte kändes bra. Vi valde en ljus grundkulör på väggar och snickerier som kompletterades med vacker marmorering och vackra ornamenteringar runt dörrpartier och i fönsternischer. Lasse som utförde marmoreringen och Jessica som stod för den konstnärliga utsmyckningen gjorde båda ett fantastiskt jobb. Arbetet gick smidigt med bra diskussioner och bra kommunikation under hela processen. Vi är väldigt nöjda med slutresultatet, det blev fantastiskt fint”, avslutar Peter.

 

Birger Jarlsgatan 48

Birger Jarlsgatan 48Birger Jarlsgatan 48

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Birger Jarlsgatan 48Birger Jarlsgatan 48Birger Jarlsgatan 48
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gammalt trapphus i nytt ljus.

”Under hösten 2017 träffade vi Peter Stinner på Brf Roslagen 1, berättar Kjell på Timblads. Peter och styrelsen hade gjort ett grundligt förarbete. Hela trapphuset skulle få en ljusare och mer inbjudande känsla som skulle krönas med dekorativ marmorering och ornamentering. Förlagan till ornamenteringen hade Peter Stinner själv hittat under ett besök i Wien. Det var konstnären Jessica Reis som anlitades för dekormålningen. Ralph Bergqvist lade grunden och målade hissgaller och Lars Lindesten och Dino Larsson utförde marmorering och ådring. Steg 1 är nu avslutat, med som vi själva tycker, mycket lyckat resultat.  Tillsammans har vi återskapat mycket av den forna glansen som passar den här snart 100-åriga fastigheten. Nästa steg omfattar bl.a. kompletterande marmorering, målning i källaren och bättring av entréport”, avslutar Kjell.